Retrospectiva la foc redus – cititorium 2012

Retrospectiva la foc redus – cititorium 2012

Incursiune in lumea cuvantului, asa cum tu l-ai scris

Am ales aceasta fotografie ca fundal al aprecierii ce o ascund pentru voi, cei ale caror bloguri le citesc. Uneori las comentarii sau LIKE-uri, alteori trec neobservat pe covorul cuvintelor voastre. Imi face placere sa va citesc, sa privesc realitati comune prezentate in felul vostru. Uneori uit ca citesc, pentru ca fie devin co-autor pentru cateva momente, fie actor in piesa voastra de teatru.

Trecerea dintr-un an intr-altul este o ocazie aparte pentru om. Fiecare dintre noi ne revizuim capacitatea magnifica de a nu ne atinge deloc de ce ne-am propus cu un an in urma. Suntem speciali in a nu face ce consideram important. Dar, sunt si lucruri pe care le-am facut, desavarsit sau imperfect. Pentru astfel de reusite, suntem recunoscatori.

Pentru mine, dupa cum stiti unii dintre voi, cea mai insemnata realizare a mea aici este aceea ca va cunosc. Nu doar va citesc, acum va si cunosc!

Cuvintele sunt trenuletele emotiilor noastre. Eu am constatat ca toamna asta, cuvintele mele au fost ca mici veverite intr-un parc. Au cules nuci, dar au si imprumutat de la voi din parc. Le-am depozitat prin scorburile lingvistice ale blogului meu, o neinsemnata incercare de a converti toamna in nuci.

Va citesc! Si incep sa va recunosc. Pe unii va simt. Simt cand ce scrieti e exaltare, cand e delir, dar ascuns stiu si cand ce scrieti e suspin, sau un SOS sublim. Pe unele pagini ma complac. Trebuie sa recunosc asta.

***************

Recunostinta din lumea cuvantului, asa cum tu l-ai citit

Dar, am fost citit de voi! NU doar citesc, ci am fost si citit. Am auzit aprecieri, comentarii placute. Mi s-a spus si ca sunt abstract, am fost corectat pentru cuvinte pe care dictionarul inca nu le contine. Dar, daca la mine nu sunt greseli, si apar in postarile mele, inseamna ca exista. Voi vorbi la Academie 🙂

Reactia voastra inseamna mult pentru mine. Am ramas putin dator cu povesti neterminate, mai o corectura… stiti si voi cum e.

Va multumesc pentru ca cititi, pentru ca apreciati. Recunosc ca sunt eu mai nebunatic cu cuvintele, dar le-am dat licori inainte si cand scriu, cuvintele sunt ametite putin.

Un 2013 mai bun.

PS1: Pentru Diana si Dan – am reactionat frumos la comentariul vostru? :* (eu intitulasem postarea destul de artificial: „Ce-am citit pe unele bloguri (de asta le urmez)”, dar am cosmetizat-o putin. Sper sa imi fi iesit acum.

PS2: Urmeaza o postare numita Retro Spectrum 2012. Inca astept sa vina toate personajele mele din 2012. Am avut putine incidente cu unele, intrucat au cerut cam multi bani pentru participare. Sper sa va placa, ametitoare sa-mi fie retrospectiva…

 

Goncourt

Un gând despre „Retrospectiva la foc redus – cititorium 2012

  1. Diana şi Dan decembrie 31, 2012 la 13:35 Reply

    Puţin cam „literar” spus ( 😛 ), dar foarte, foarte adevărat. 😉

    Apreciază

Ornamente sufletești:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: