Ciocolata – Istoria Ciocolatei
CIOCOLATA
Ciocolata este un un produs alimentar obținut dintr-un amestec de cacao, zahar, uneori lapte și unele arome specifice. Ciocolata este servita, de obicei, sub forma de tableta, baton, praline, inghetata sau diverse produse de cofetarie.
ISTORIA CIOCOLATEI
- In Puerto Escondido Honduras, America Centrala descoperirile arheologice au găsit vase cu teobromina ce datează din anii 1100 i.Hr., substanta fiind un extract din boabe de cacao care se folosea la producerea unor bauturi alcoolice.
- Anul 600 – Primele urme ale utilizării de cacao apar de la civilizatia maiasa in secolul al saptelea. Maiasii preparau o bautura tonica din boabe de cacao, pe care o foloseau in importante ritualuri religioase si sociale. Aceasta bautura era denumita – „chacau haa” sau „xocoatl”
- Anul 1200 – Dupa prabușirea imperiului Maya, civilizatia azteca a continuat cultivarea arborelui de cacao sub numele de arborele paradisului.
- Anul 1400 – Aztecii cunosc arborele de cacao, considerat arborele sfant (darul zeului Quetzalcoatl). Bautura alcoolica preparata din fructele de cacao fermentate era provenita dintr-un amestec…
Vezi articolul original 929 de cuvinte mai mult
Ornamente sufletești: