Al şaselea simţ – vocea tăcerii

Al şaselea simţ – vocea tăcerii

Curentul de aer mişcă în formă de om draperiile ce încă nu îşi adormiseră aşezarea în faţa ferestrelor largi ce acopereau lumina din timpul zilei. Parfumul de tei ce inunda începutul verii îşi făcuse prezenţa printre umbre alături de mine, învăluind cupa încăpătoare de vin roşu cu tei-parfum inepuizabil al îndrăgostirii. Pentru prima dată în această vară nu mai eram singur. Atingerea fină a teiului călător îmi înfăşură inima în formă prelungită de galben-polen. Am oprit muzica pentru a asculta o mierlă solitară cu aripile deschise în formă de portativ muzical nud, pregătite pentru a agita aerul-tei cu notele-i pătrunzătoare de culoare portocalie, abia întrezărită datorită entuziasmului.

SONY DSC

Picioarele-mi erau aşezate în formă de aşteptare; nu făceam altceva decât să aştept finalul primului act pentru a gusta fineţea ciocolatie a primelor aplauze pe care le desenam deja pe asfaltul încăpător al imaginaţiei mele.

*

Fiinţe umane cu suflet în cinci simţuri. Poţi oare să le faci chip fiecăruia? Am chemat un pictor cu inimă de pânză să picteze în ulei cele cinci simţuri şi-a dat greş. Sculptorului nu i-a rămas decât decepţia unei stânci desprinse pentru a forma imagini, pentru că dăltuirea nu îi adusese decât crăpături de suflet. Am chemat şi-o oglindă pentru a reflecta simţuri, astfel că, mi-am spus eu, dacă unul e prins în mreaja oglindirii, am sur/prins simţuri în formă inversă.

Seara mi-a trecut îndepărtându-mă tot mai mult de dorinţa mea de a prinde un simţ măcar. Aveam pregătite cinci translucide încapsulări din sticlă pentru a le oferi găzduire simţurilor. Apoi, când energia din trupul meu se transformase într-o amnezie existenţială a nesimţului, antonimul personalizat al energiei necesare pentru a cuprinde lumea a vorbit. Atunci am înţeles. Al şaselea simţ este cuvântul sau prim-balerina Baletului Lingvistic Expresiv. Cuvântul în formă lui vorbită deschide suflete cu miros de tei, iar cel ce dansează poetic în faţa ochilor cuprinde mintea şi-o sărută iubitor, făcând-o să vadă lumea cu alţi ochi decât cei ai capului.

Al şaselea simţ – vocea tăcerii.

E adânc în noapte, perdeaua în formă de om se desprinde de galeriile din bronz şi devine un vers ce se aşează în faţa mea. 

2 gânduri despre „Al şaselea simţ – vocea tăcerii

 1. Diana şi Dan iunie 15, 2013 la 05:27 Reply

  Reblogged this on Graffiti-uri pe pereţii unei gări.

  Apreciază

  • cosmisian iunie 15, 2013 la 07:16 Reply

   Cuvantul este un calator cu bilet propriu. Cartea de vizitatori, va rog. Multumesc.

   Apreciază

Ornamente sufletești:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: