Peripețiile unui stilou fără cerneală – Regulament de participare

Peripețiile unui stilou fără cerneală

Regulament de participare

     Te-ai întrebat vreodată cum ar fi ca Muza să se materializeze într-un stilou fără cerneală, unul care să călătorească de la scriitor la scriitor, să motiveze, să inspire, iar apoi să își deschidă aripile creatoare de poveste înspre mâna altei ființe iubitoare de scris? Ți-ai dori să poposească și în lumea ta, o dată cel puțin? Ți-ai dori să te lași găsit de acest stilou, să îi dai din nou ocazia de a scrie în stilul tău ce te fericește?

Poate ai crezut că seria aceasta va fi una pe care doar o vei citi. Peripețiile acestui stilou nu pot fi limitate doar la mine. Acest stilou își caută mereu și mereu o nouă mână, un nou autor. O posibilă definiție a muzei ar fi: „Personalitate publică fără interes financiar. Muza este singura scriitoare celebră ce nu cere niciodată drepturi de autor, neobosită în a inspira pe mulți alții care se vor întrece în drepturi de autor. Muza, cred eu, este lipsită de invidie și probabil, cea mai permisivă sursă de cunoaștere, întrucât ea îi inspiră și pe cei ce scriu și pe cei ce nu reușesc să o facă.”

PROPUN ca această serie să fie susținută de cât mai mulți, printr-un efort reunit și constant, găzduind Stiloul fără cerneală după bunul plac al fiecărui participant.

Sursă poză – Kira auf der Heide

 1. O categorie specială

Am creat pe blog o Categorie intitulată „Peripețiile unui stilou fără cerneală” (sugestia Iuliei), unde voi găzdui peripețiile participanților.

 1. Când vor fi publicate?

Peripețiile vor fi publicate în fiecare sfârșit de săptămână, în prima parte a zilei de sâmbătă sau duminică.

 1. Drepturi de autor

Articolele vor fi găzduite pe blog cu numele și link către blogul autorului. Autorul are dreptul de a scrie, modifica sau chiar solicita ca articolul să fie șters de pe blog. După publicare, recomand ca autorul să reblogheze, pentru a păstra „caligrafia” acolo de unde a provenit. De asemenea, linkurile dintre bloguri ajută.

 1. Despre text

Textul va conține ideea Stiloului fără cerneală care ajunge în posesia ta, își scrie propria poveste împreună cu tine, iar finalul va conține indicii ale căutării unei noi gazde. E bine să predăm ştafeta, cu atât mai mult cu cât acesta va deveni un efort comun, nu-i așa?

Textul va respecta un limbaj decent, fără cuvinte sau implicații vulgare, diacritice (recomand progrămelul Autocorect pe care îl și pot pune la dispoziție), un minim de 450 de cuvinte (contorul de cuvinte îl regăsiți în partea de jos, stânga în fila Word).

Recomand ca autorul să aleagă un titlu sugestiv. Orice fotografie recomandată va fi însoțită de link spre sursă, autor. Dacă îți aparține, rog să menționezi acest lucru.

 1. Despre publicare

Articolele se vor trimite pe adresa de email cosmisian@yahoo.com, în format text pentru a păstra aranjamentul autorului, nu mai târziu de joi. La Subiect: Peripeţiile unui stilou fără cerneală. Voi confirma primirea emailului; orice sugestie va fi făcută via email. Dacă vor fi mai multe articole, acestea vor fi programate, iar autorul va fi notificat pentru a nu se crea acel gust neplăcut. Dacă nu răspund, rog să mă notifici.

Notă: Faptul că am inițiat această serie nu îmi dă dreptul să visez la o publicație în format tipărit.

 1. Comentarii

Comentariile sunt deschise după aprobarea primelor două. Rog să participați! Îmi rezerv dreptul de a edita sau de a șterge comentariile nepotrivite. Să facem împreună o „caligrafie” onorabilă.

 1. Sugestii

Rog ca orice sugestie pentru seria în sine să fie trimisă pe email, pentru a se evita rătăcirea acesteia între comentarii.

Vă invit cu deosebită plăcere și anticipație să participați în acest exercițiu literar săptămânal, atât ca găzduitori ai Stiloului fără cerneală, cât și ca cititori.

Primul articol pe care îl găzduiesc îi aparține Iulianei și va fi publicat tot astăzi. L-am citit cu drag și apreciere.

Cosmisian

2 gânduri despre „Peripețiile unui stilou fără cerneală – Regulament de participare

 1. racoltapetru6 septembrie 16, 2018 la 07:47 Reply

  Originală și frumoasă motivație pentru o serie de articole interesante, după cum se anunță. Mult succes participanților!

  Apreciat de 1 persoană

  • Cosmisian septembrie 16, 2018 la 18:26 Reply

   Multumesc pentru apreciere si incurajare!

   Apreciază

Ornamente sufletești:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: