12 ani de wordpress și 12 manuscrise ce așteaptă publicare

12 ani de wordpress și 12 manuscrise ce așteaptă publicare, unul nou pe rol


Au trecut doisprezece ani de când scriu pe blog. O fac cu drag, deși în ultima vreme am petrecut mai mult timp scriind cărți în liniște, aproape de sertarul ce le tăinuiește acum înscrisul. Ați fost alături de mine în toți acești ani, m-ați citit și încurajat. Vă mulțumesc mult și sper că lecturarea scriiturilor mele v-a plăcut.

Privesc în urmă și sunt încă foarte surprins că mai scriu. O îndeletnicire cu care m-am obișnuit în unele nopți, pentru că, se știe, scriu doar în liniștea profundă a nopții. Pe blog am 1100 articole, în sertarul manuscriselor am 12 manuscrise pe care le îndrăgesc și posibil să le public în următoarea perioadă.

După cum știți, am publicat în două Antologii și am reușit să public două cărți. Vă las link spre Goodreads, unde vă invit să lăsați impresii dacă ați citit cărțile.

2013 – „Povestea Nimburucului grădinar și a Păpădiței lui”, apărută în Antologia Poveștile de la Bojdeucă XV (2014)
2019 „Mouelle Roucher – Dezliterarea pe fuior de timp”, Vol. 1, apărută la Editura Libris, acum Creator.
2021 „Lucette – viața dincolo de imunitate zero”, apărută la Editura Siono
2021 „Fiicei mele, Perseida!”, apărută în Antologia Litere pe fulgi de nea/Break the Ice, Editura Siono

Dacă nu le-ați citit, vă învit cu drag pe linkurile cărților în print. „Povestea Nimburucului grădinar și a Păpădiței lui” o voi publica într-o serie nouă, dedicată păpădiei. Vor fi cel puțin trei povești pe această temă.

Pentru anul acesta am o surpriză, pe care o voi anunța foarte curând. Eu m-am încărcat emoțional și mă abțin cu greu să nu vă spun.

Mariette – Muza şi Inspirația lui Jules Verne” – de Cosmisian

Din cuvântul autorului: „Cine nu a fost fascinat de scrierile lui Jules Verne, dacă le-a citit? Cine nu şi-a dorit să culeagă de dincolo de cuvinte acel fir al narațiunii care a stat în spatele aventurilor acestui impresionant scriitor? Fiecare scriitor are în spate o Muză, una care îl inspiră constant, nu doar să scrie, ci să fie, să existe în acel univers al imaginației ce naște cuvânt, îl crește şi îl maturizează până ce acesta devine carte. 

În 1840 Jules Verne fuge de acasă pentru a procura un colier din corali, de găsit în India. Prins de familie, disciplinat şi pus să promită că nu va mai fugi de acasă, tânărul aventurier promite că nu o va mai face, cel puțin nu în maniera vizibilă, cea pentru care putea lua din nou o bătaie, soră cu naufragiul. Credeți oare că acesta a abandonat o asemenea misiune de suflet?

Manuscrisul „Mariette – Muza și Inspirația lui Jules Verne” își propune să dezvolte acea călătorie, transformând-o într-o călătorie de o viață, dacă nu chiar de două.  O menționez şi pe a doua, dar nu a lui, ca prelungire a efemerului în care ne simțim cu toții încorsetați, ci a Muzei lui, o fetiță cu codițe din alt timp, prinsă între lumi încă din fragedă copilărie.

Mariette crește într-o familie din vestul României, în anii comunismului, unde i se întipăresc culorile lumii lui Jules Verne. Cât de mult a contribuit prezența cărților lui Verne putem afla pe întregul parcurs al acestei cărți. În anii 1980 este prinsă într-un Vis, unul care o transportă în timp chiar pe Velierul pe care plănuia Jules Verne să călătorească. Intersecția acestor două lumi este oferită cititorului într-o maniera specifică stilului meu scriitoricesc, metaforic și palpabil.   Să trezești o fetița ca aceasta din Vis este un lucru nefericit. Pentru ea, a fost o tragedie, pentru că sufletul ei vesel și iubitor a rămas în lumea lui Jules Verne. Pentru Narator, a însemnat imposibilitatea de a mai schimba ceva în povestea protejatei lui, despărțindu-l de geamănul lui, Firul Narațiunii. Pentru Jules Verne, această trezire a însemnat un naufragiu. Cum au fost întregite aceste suflete?”

Răspunsul? În curând!

Lectură plăcută ori de câte ori poposiți pe http://www.cosmisian.com
© Cosmisian

2 gânduri despre „12 ani de wordpress și 12 manuscrise ce așteaptă publicare

 1. Poteci de dor ianuarie 13, 2022 la 16:22 Reply

  Spor mult la scris şi mulţi ani înainte!

  Apreciază

  • Cosmisian ianuarie 13, 2022 la 22:21 Reply

   Sa stii, Potecuto, ca ai ramas o mare incurajare pentru mine 🙂 Voi scrie, 🙂

   Apreciat de 1 persoană

Ornamente sufletești:

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: