Purmolette – desen de curcubeu dintr-un singur creion

Purmolette – desen de curcubeu dintr-un singur creion

– NU! Categoric nu! Nu te las să iei acasă aşa ceva. Nu ştim ce e, mamă dragă, cine ştie în ce s-o transforma fiinţă asta…

– Dar, mami, eu…

– Şşşş, termină, am spus NU şi tu ce crezi, că nu devine altceva? Nu dragule, pasărea asta, insectă, sau ce o fi, asta se poate transforma. Nu vine sigur cu noi.

Tras dur de mână, poate de teama că ar aduce acasă o asemenea creatură, Ephis şi-a schiţat în minte trăsăturile definitorii ale păsării-insectă, numită Purmolette.

Creioane colorate aruncate pe podea. O coală luată din sertarul imprimantei şi-a găsit locul alături de genunchii băiatului. Un oftat însoţit de promisiunea că atunci când va fi mare, el îşi va lăsa copilul să cumpere orice, Ephis şi-a început desenul noului său prieten imaginar, o pasăre-insectă cum nu văzuse el nicicând. Îi plăcu, e cert.

– Cum te numeşti? Eu sunt Ephistefos, dar mai bine spune-mi Ephis. Aceasta este camera mea, aici e patul, perna mea specială, cu praf de stele în ea, aşa, aici e… hei, mă asculţi? Spuse el în timp ce îi contura capul în formă de sferă cu o alungire în formă de aripă închisă, ochiul privea zâmbind dintr-o guriţă mică, deloc ca un cioc.

– De unde eşti tu prieten diferit şi cum ai ajuns tu într-o colivie în Pet Shopul lui Scorburică? Spui tu asta…? Nu cred, cum să fi pasăre-insectă. Amândouă de-odată? Eşti periculoasă? Şi continua să deseneze o aripă ce-i acoperea trupul voalat în cel mai delicat mod. Aripile îi erau închise, deşi puteai auzi uneori cum le flutură, poate aşa, să nu uite să zboare.

– A, nu am întrebat dacă vorbeşti. Noi, oamenii vorbim, unii mult, unii puţin, dar ne place să vorbim.

Purmolette prindea tot mai multă culoare, aproape că îi simţeai forma, conturul, când din seninul inimii băiatului fuseseră smulse bătăi trecute de om. Inimă din inimă, bătaie din trecutul ei, ecou de fiinţă, Purmolette se desprinsese de pagina încă lipită de podea. Trup cu voal de curcubeu, roua îi era aşezată pe ambele perechi de aripi, lucind…

scan2

Ephis se ridică în grabă şi alergă după pasărea-insectă, dar aceasta se ridică spre tavanul înalt şi îl opri spunând:

– Sunt o repetiţie a inimii tale, ecou de fiinţă; m-ai desenat din suflet şi-ţi voi oferi drept răsplată o până smulsă din voalul ce-mi acoperă trupul.

Pana îşi învârtea haotic plutirea, căzând pe umărul băiatului. Se topi instant şi deveni una cu umărul lui, apoi, treptat, întregul trup al băiatului se colorase exact ca voalul Purmolettei. Ochii albaştri ai băiatului se schimbaseră în calmul unei nopţi de primăvara, buzele lui erau mai aprinse ca niciodată, dar nu pentru a vorbi, ci pentru a asculta.

În mână băiatului apăru un creion magic, cu mai multe culori în el. Creion de curcubeu!

Desen preluat de pe http://www.artemillie.wordpress.com (preluare din desen…;)))

5 gânduri despre „Purmolette – desen de curcubeu dintr-un singur creion

 1. munteanioan noiembrie 9, 2016 la 19:49 Reply

  A republicat asta pe Cronopedia.

  Apreciază

 2. Lorena septembrie 16, 2013 la 09:17 Reply

  DAR SIMTINDU-MA PRECUM ACEA REPETITIE A INIMII CUIVA, MI-A FOST TEAMA SA NU-MI PIERD PROPRIA-MI INIMA SI SA TRAIESC NUMAI PRINTR-O ALTA INIMA…

  Apreciază

  • cosmisian septembrie 16, 2013 la 09:36 Reply

   Poate ca Purmolette nu este o persoana distincta de baiat, poate… Intr-un asemenea scenariu, Purmolette ar fi acea interventie a vietii ce doreste sa te redreseze, sa iti aminteasca cine esti, cum iti bate inima. Un scenariu posibil… Repetitie aici ar putea fi inteleasca ca fiind o reflexie, o reciprocitate naturala. Daca ajungi sa stai in spatele dragostei sau a reactiei cuiva, te pierzi, ai dreptate.

   Apreciază

 3. Lorena septembrie 10, 2013 la 19:32 Reply

  „Sunt o repetitie a inimii tale…” – m-am simtit intr-o anumita etapa a vietii mele, exact o repetitie a inimii cuiva …

  Apreciază

  • cosmisian septembrie 10, 2013 la 22:46 Reply

   Inseamna ca esti o Purmolette. O repetitie a inimii cuiva… Ai spune ca, de fapt ai devenit un creion curcubeu ce deseneaza repetitii de batai de inima.

   Apreciază

Ornamente sufletești:

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: